Zaterdag 25 april 12-16 uur: alternatieve Compostdag op de Groene Hub

Deze uitnodiging is bovenal voor de mensen die hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in deelname aan ons Gaasperdamse GF-E inzamelproject: 30 mensen willen een GF-E bak in hun buurt (ze houden ook een oogje in het zeil) èn zij zorgen ervoor dat met hun bak ongeveer 20 huishoudens in hun directe omgeving ook meedoen. Maar dat is van later zorg. Eerst de 30 ‘beheerders’ vinden (we hebben er al 25!) en in het zonnetje zetten. Ze mogen mensen meenemen natuurlijk!

Op zaterdag 28 maart zou het Nationale Compostdag zijn. Wij pakten die gelegenheid om het project te starten. We hebben zo’n 130 zakjes van 10kg hoogwaardige compost gekregen van de gemeente om uit te delen. Verder wilden we de genodigden informeren over ons project en de inzameling van GF-E. De Corona Crisis gooide echter roet in het eten.

Vanwege het mooie weer EN omdat het nu zaaitijd is, komen we met dit alternatief. Het uitdelen van de compost en wat toelichting kan prima buiten, 1 op 1, in de tuin van de Hub en op het schoolplein. Koffie, thee en een lichte lunch moeten we helaas voor een volgende gelegenheid opsparen. We delen gratis zakjes compost uit EN geven informatie (en een informatiefolder mee) over GF-E en over het project. Zie voorkant en achterkant folder. De zakjes compost passen in een flinke boodschappentas en ze wegen (schat ik) zo’n 6 kg. Hopelijk zien we jullie zaterdag! De foldertekst kun je hier downloaden (voorkant, achterkant)